30 klassen nemen het tegen elkaar op in het MediaMasters pilootproject in 2016

Artikel

In november 2016 nemen 30 klassen uit Vlaanderen en Brussel deel aan de MediaMasters wedstrijd.

Wat is MediaMasters?

MediaMasters is een project van Mediawijzer.net, het Nederlands Netwerk voor Mediawijsheid, en is al aan zijn zesde edititie toe. In 2015 waren er meer dan 100.000 leerlingen ingeschreven.

Vijf schooldagen lang speelt een klas één uur per dag samen MediaMasters. Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. Daarnaast gaan de leerlingen zowel in de klas als thuis aan de slag met de Joker Opdrachten. Dit zijn opdrachten over mediawijze thema’s zoals privacy, cyberpesten, programmeren, betrouwbaarheid van bronnen en het zelf creëren van content. Tijdens deze opdrachten moeten kinderen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en nemen zij het eigen mediagedrag onder de loep.

Aan het einde van het spel ontvangen alle leerlingen een MediaMasters diploma, hét bewijs dat zij mediawijs met media om kunnen gaan. De klassen met de hoogste scores winnen een mooie prijs.

Wil je volgend jaar eventueel met jouw klas meedoen aan MediaMasters? Vul dan zeker dit formulier in. Zo krijgen wij ook zicht op het aantal geïnteresseerden.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar mediawijs@iminds.be

Het pilootproject komt tot stand met de steun van Evens Foundation en in samenwerking met Mediawijzer.net.

De Joker Opdrachten voor de klassen uit Vlaanderen en Brussel kwamen tot stand in samenwerking met volgende partners: Adlit / CEPEC-UGent, Evy Raes, Gezinsbond, Het Archier voor Onderwijs, Jekino, Mediaraven, Privacycommissie, Provinciaal Veiligheidsinstituut Antwerpen, Sensoa, VAD, Vlaamse Regulator voor de Media, VRT.